COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској 16.7.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 131 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код једног лица женског пола средње животне доби, из Бања Луке.


У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај. Ради се о лицу женског пола, средње животне доби из Приједора.

До сада je у Републици Српској потврђенo 64386 случајева вируса корона, а преминуло је 3793 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравилo 54328 лица, а тестирано је 287543.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 34, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 13, а у осталим болницама 21. На респиратору је 3 лица (3 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске).
 
У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 53 лицаа, а надзор је завршен код 193639.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.