Припадници Републичке управе цивилне заштите Републике Српске извршили тестирање пиротехничара Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије

Дана 14. 7.2021. године, у Лозници, организовано је тестирање пиротехничара Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије са циљем утврђивања нивоа знања из области ЕОД и припреме за обуке у организацији Републичке управе цивилне заштите Републике Српске на територији Републике Српске и Босне и Херцеговине.
Тестови су прилагођени стеченом нивоу знања пиротехничара, а у складу са достављеним сертификатима и планом и програмом обуке коју су завршили.
Истог дана одржан је састанак на тему „план и програм обука“, које планирамо реализовати у Републици Српској, имајући у виду минималне захтјеве СОП-а за обуку и захтјеве у погледу „примјене обликованих пуњења експлозива“.
Такође, разговарано је на тему припреме СОП-а или неког другог подзаконског акта СВС Министарства унутрашњих послова Републике Србије.