COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 12.7.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini izvršeno je testiranje 91 laboratorijskog uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod jednog lica muškog pola srednje životne dobi iz Osmaka.


U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja. Radi se o licima starije životne dobi iz Ljubinja, Teslića i Doboja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 64371 slučaj virusa korona, a preminulo je 3790 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 52888 lica, a testirano je 286811.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 47, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 21, a u ostalim bolnicama 26. Na respiratoru je 3 lica (3 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske).
U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 46 lica, a nadzor je završen kod 193608.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.