Код четири особе у Републици Српској потврђено је присуство вируса корона, 2.7.2021. у 9 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 196 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код четири особе.

Ради се о двије мушке и двије женске особе старије животне доби, од којих су двије особе из Чајнича и по једна из Лакташа и Теслића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске није пријављен ни један смртни случај.

До сада је у Републици Српској потврђено 64.356 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 3.784 особе код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 51.012 особа, а тестирано је укупно 285.215 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 44, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 17, а у осталим болницама 27. На респиратору је 7 особа (5 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 2 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 92 особе, а надзор је завршен код 193.496 особа.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/