COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 7.6.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini izvršeno je testiranje 292 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod osmoro lica, od kojih je jedno mlađe, petoro srednje i dvoje starije životne dobi. Radi se o četvoro lica muškog i četvoro ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, dvoje lica je iz Mrkonjić Grada, te po jedno iz Banja Luke, Vlasenice, Zvornika, Kotor Varoši, Laktaša i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima srednje i starije životne dobi od kojih je dvoje iz Banja Luke, te po jedno iz Prnjavora, Teslića, Šamca i Kneževa.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64186 slučajeva virusa korona, a preminulo je 3733 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 46423 lica, a testirano je 277998.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 179 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 73, a u ostalim bolnicama 106. Na respiratoru je 14 lica (7 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 7 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1705 lica, a nadzor je završen kod 191432.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.