COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 20.5.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 548 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 85 лица, од којих је 6 млађе, 44 средње и 35 старије животне доби. Ради се о 43 лица мушког и 42 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, четрнаесторо лица је из Бања Луке, по шесторо из Бијељине, Котор Вароши и Мркоњић Града, петоро из Требиња, по четворо из Добоја, Невесиња и Пала, по троје из Козарске Дубице, Фоче и Чајнича, по двоје из Билеће, Брода, Вишеграда, Дервенте, Лакташа, Модриче, Прњавора, Српца и Угљевика, те по једно из Источне Илиџе, Источног Дрвара, Новог Града, Оштре Луке, Петрова, Рогатице, Сокоца, Челинца и Шамца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби из Петрова и Хан Пијеска.

До сада је у Републици Српској потврђено 63597 случајева вируса корона, а преминуло је 3608 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 45168 лица, а тестирано је 270239.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 455, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 180, а у осталим болницама 275. На респиратору је 43 лица (18 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 25 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3615 лица, а надзор је завршен код 188133.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.