COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 4.5.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 561 laboratorijskog uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 83 lica, od kojih je 8 mlađe, 51 srednje i 24 starije životne dobi. Radi se o 45 lica muškog i 38 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, trideset četvoro lica je iz Banja Luke, sedamnaestoro iz Bijeljine, šestoro iz Zvornika, po četvoro iz Doboja, Kotor Varoši i Laktaša, troje iz Teslića, po dvoje iz Prnjavora, Stanara i Foče, te po jedno iz Broda, Dervente, Mrkonjić Grada, Šamca i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su 23 smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima srednje i starije životne dobi, od kojih je šestoro iz Banja Luke, troje iz Teslića, po dvoje iz Dervente, Nevesinja i Višegrada, te po jedno iz Foče, Laktaša, Trebinja, Pala, Petrova, Vukosavlja, Doboja i Zvornika.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 62061 slučaj virusa korona, a preminulo je 3431 lice, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 42976 lica, a testirano je 259205.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 753, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 300, a u ostalim bolnicama 453. Na respiratoru je 70 lica (36 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 34 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 6068 lica, a nadzor je završen kod 181036.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.