COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 25.4.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini izvršeno je testiranje 397 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 86 lica, od kojih je 10 mlađe, 47 srednje i 29 starije životne dobi. Radi se o 47 lica muškog i 39 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, dvadeset petoro lica je iz Banja Luke, devetoro iz Bijeljine, po osmoro iz Laktaša i Prnjavora, sedmoro iz Prijedora, šestoro iz Šipova, po četvoro iz Zvornika i Krupe na Uni, po troje iz Gradiške, Kozarske Dubice i Mrkonjić Grada, po dvoje iz Kotor Varoši i Čelinca, te po jedno iz Novog Grada i Teslića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 18 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima srednje i starije životne dobi od kojih je petoro iz Banja Luke, troje iz Gradiške, te po jedno iz Doboja, Stanara, Bileće, Kozarske Dubice, Zvornika, Bijeljine, Donjeg Žabara, Laktaša, Šipova i Mrkonjić Grada.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 60824 slučaja virusa korona, a preminulo je 3252 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 41874 lica, a testirano je 254479.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 1019, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 435, a u ostalim bolnicama 584. Na respiratoru je 94 lica (53 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 41 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7948 lica, a nadzor je završen kod 176829.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.