COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 17.4.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 1044 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 302 lica , od kojih je 27 mlađe, 173 srednje i 102 starije životne dobi. Radi se o 156 lica muškog 146 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, pedeset četvoro lica je iz Banja Luke, trideset troje iz Bijeljine, trideset jedno iz Trebinja, dvadesetoro iz Gacka, petnaestoro iz Gradiške, trinaestoro iz Doboja, devetoro iz Laktaša, po osmoro iz Bileće, Zvornika, Sokoca i Teslića, po šestoro iz Kotor Varoši, Prijedora i Foče, po petoro iz Višegrada, Modriče, Novog Grada i Petrova, po četvoro iz Istočnog Novog Sarajeva, Dervente, Nevesinja, Srebrenice, Šekovića i Šipova, po troje iz Istočne Ilidže, Kozarske Dubice, Mrkonjić Grada, Srpca i Šamca, po dvoje iz Broda, Jezera, Pala, Prnjavora, Rogatice i Čelinca, te po jedno iz Vukosavlja, Kneževa, Lopara, Milića, Ribnika i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su 22 smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima srednje i starije životne dobi, od kojih je troje iz Prijedora, po dvoje iz Banja Luke, Kneževa, Laktaša, te po jedno iz Osmaka, Zvornika, Han Pijeska, Kotor Varoši, Prnjavora, Šipova, Šamca, Dervente, Teslića, Trebinja, Nevesinja, Bileće i Višegrada.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 59167 slučajeva virusa korona, a preminulo je 3105 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 40792 lica, a testirano je 249004.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 1194, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 529, a u ostalim bolnicama 665. Na respiratoru je 99 lica (57 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 42 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 9709 lica, a nadzor je završen kod 170487.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.