COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 13.4.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 962 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 265 lica, od kojih je 17 mlađe, 140 srednje i 108 starije životne dobi. Radi se o 141 licu muškog i 124 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, devedesetoro lica je iz Banja Luke, trideset petoro iz Bijeljine, dvadeset sedmoro iz Trebinja, četrnaestoro iz Gacka, po dvanaestoro iz Bileće i Zvornika, devetoro iz Foče, osmoro iz Laktaša, sedmoro iz Doboja, po petoro iz Broda i Prnjavora, po četvoro iz Modriče, Čelinca i Šamca, po troje iz Pala i Prijedora, po dvoje iz Dervente, Istočnog Novog Sarajeva, Kotor Varoši, Petrova, Rogatice i Teslića, te po jedno iz Istočne Ilidže, Lopara, Milića, Mrkonjić Grada, Nevesinja, Srebrenice, Stanara, Trnova, Ugljevika, Čajniča i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su 23 smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima srednje i starije životne dobi, od kojih je po četvoro iz Banja Luke, Laktaša i Bijeljine, dvoje iz Gradiške i Gacka, te po jedno iz Doboja, Foče, Prnjavora, Rogatice, Trebinja i Ribnika.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 57963 slučaja virusa korona, a preminulo je 3018 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 39971 lice, a testirano je 245256.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 1375, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 599, a u ostalim bolnicama 776. Na respiratoru je 108 lica (52 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 56 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 11044 lica, a nadzor je završen kod 165163.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.