COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 5.4.2021. godineu 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u Bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini izvršeno je testiranje 639 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 179 lica, od kojih je 8 mlađe, 102 srednje i 69 starije životne dobi. Radi se o 85 lica muškog i 94 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, šezdeset osmoro lica je iz Banja Luke, osamnaestoro iz Zvornika, sedamnaestoro iz Gradiške, četrnaestoro iz Bijeljine, dvanaestoro iz Kneževa, po desetoro iz Kozarske Dubice i Laktaša, šestoro iz Prnjavora, po četvoro iz Vlasenice i Milića, po dvoje iz Bratunca, Donjeg Žabara, Mrkonjić Grada, Prijedora, Sokoca i Šekovića, te po jedno iz Kotor Varoši, Osmaka, Oštre Luke i Ribnika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je 21 smrtni slučaj, kod kojeg je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima srednje i starije životne dobi, od kojih je četvoro iz Banja Luke, troje iz Han Pijeska, dvoje iz Istočne Ilidže, Prnjavora i Šekovića, te po jedno iz Doboja, Novog Grada, Pala, Rogatice, Rudog, Ugljevika, Kozarske Dubice i Teslića.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 55345 slučajeva virusa korona, a preminulo je 2798 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 39053 lica, a testirano je 236750.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici SRpskoj je 1452, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 599, a u ostalim bolnicama 853. Na respiratoru je 105 lica (59 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 46 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 11767 lica, a nadzor je završen kod 154357.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •