COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 27.3.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 1343 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 553 lica, od kojih je 54 mlađe, 333 srednje i 166 starije životne dobi. Radi se o 259 lica muškog i 294 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu četrdesetoro lica je iz Banja Luke, trideset devetoro iz Trebinja, trideset petoro iz Bijeljine, dvadeset šestoro iz Doboja, po dvadeset dvoje iz Višegrada i Rogatice, devetnaestoro iz Gacka, osamnaestoro iz Laktaša, šesnaestoro iz Prijedora, po petnaestoro iz Gradiške, Istočnog Novog Sarajeva i Foče, četrnaestoro iz Istočne Ilidže, trinaestoro iz Sokoca, dvanaestoro iz Zvornika, po jedanaestoro iz Bileće i Bratunca, po desetoro iz Nevesinja i Šipova, devetoro iz Pala, po osmoro iz Dervente i Teslića, sedmoro iz Mrkonjić Grada, petoro iz Čajniča, po četvoro iz Kozarske Dubice, Kotor Varoši i Petrova, po troje iz Modriče, Novog Grada, Prnjavora, Ugljevika, Han Pijeska i Čelinca, po dvoje iz Berkovića, Istočnog Starog Grada, Ribnika, Rudog, Srpca, Šamca i Šekovića, te po jedno iz Broda, Vlasenice, Kalinovika, Kneževa, Lopara, Novog Goražda, Srebrenice, Stanara i Trnova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su 22 smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima srednje i starije životne dobi, od kojih je četvoro iz Banja Luke, po dvoje iz Šamca, Višegrada i Trebinja, te po jedno iz Broda, Modriče, Doboja, Čelinca, Kneževa, Mrkonjić Grada, Prijedora, Gradiške, Vlasenice, Milića, Srpca i Rogatice.

Među preminulima je i jedno mlađe lice ženskog pola (35 godina).

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 51874 slučaja virusa korona, a preminulo je 2572 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 38074 lica, a testirano je 227447.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 1149, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 486, a u ostalim bolnicama 663. Na respiratoru je 100 lica (57 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 43 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 10284 lica, a nadzor je završen kod 147739.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.