COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 20.3.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св.апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1237 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 376 лица, од којих је 49 млађе, 222 средње и 105 старије животне доби. Ради се о 186 лица мушког и 190 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину двадесет петоро лица је из Бања Луке, тридесет осморо из Бијељине, тридесет једно из Требиња, двадесет троје из Градишке, четрнаесторо из Гацка, по тринаесторо из Источног Новог Сарајева, дванаесторо из Источне Илиџе, једанаесторо из Зворника, десеторо из Рогатице, по осморо из Билеће, Сокоца и Фоче, седморо из Козарске Дубице, по шесторо из Вишеграда и Лакташа, по петоро из Српца и Челинца, по четворо из Дервенте, Новог Града и Шипова, троје из Братунца, по двоје из Источног Старог Града, Мркоњић Града и Приједора, те по једно из Доњег Жабара, Калиновика, Кнежева, Котор Вароши, Милића, Модриче, Невесиња, Сребренице, Теслића, Трнова, Угљевика и Хан Пијеска.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 16 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима средње и старије животне доби од којих је четворо из Бања Луке, троје из Приједора и Бијељине, двоје из Власенице, те по једно из Фоче, Вишеграда, Милића и Градишке.

До сада су у Републици Српској потврђена 48783 случаја вируса корона, а преминулo je 2442 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 37453 лица, а тестирано је 219180.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 963, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 386, а у осталим болницама 577. На респиратору је 74 лица (43 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 31 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7398 лица, а надзор је завршен код 144853.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.