COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 16.3.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св.апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1100 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 362 лица, од којих је 34 млађе, 213 средње и 115 старије животне доби. Ради се о 172 лица мушког и 190 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, стотину четрдесет деветоро је из Бања Луке, педесет троје из Требиња, четрдесет шесторо из Бијељине, четрнаесторо из Гацка, десеторо из Зворника, по деветоро из Билеће, Лакташа и Фоче, осморо из Приједора, седморо из Пала, шесторо из Источне Илиџе, петоро из Новог Горажда, четворо из Угљевика, по троје из Источног Новог Сарајева, Лопара, Милића, Рогатице и Челинца, по двоје из Добоја, Новог Града, Српца и Чајнича, те по једно из Братунца, Власенице, Калиновика, Кнежева, Мркоњић Града, Прњавора, Рибника, Теслића, Хан Пијеска и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo je 14 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о лицима старије животне доби, од којих је четворо из Градишке, троје из Бијељине, двоје из Новог Горажда, те по једно из Добоја, Требиња, Пала, Фоче и Бања Луке.

До сада је у Републици Српској потврђенo 47028 случајева вируса корона, а преминулo je 2395 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 37167 лица, а тестирано је 214311.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 854, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 322, а у осталим болницама 532. На респиратору je 66 лица (39 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 27 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 5637 лица, а надзор је завршен код 145071.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.