COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 10.3.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje  941 laboratorijskog uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 263 lica, od kojih je 27 mlađe, 165 srednje i 71 starije životne dobi. Radi se o 122 lica muškog i 141 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, sedamdeset jedno lice je iz Banja Luke, tridesetoro iz Bijeljine, osamnaestoro iz Zvornika, petnaestoro iz Gradiške, četrnaestoro iz Pala, trinaestoro iz Foče, dvanaestoro iz Prijedora, osmoro iz Sokoca, po sedmoro iz Doboja i Istočnog Novog Sarajeva, po šestoro iz Vlasenice, Istočne Ilidže, Milića i Modriče, po četvoro iz Bratunca, Dervente, Laktaša i Teslića, po troje iz Gacka i Ugljevika, po dvoje iz Kneževa, Rudog, Stanara, Trebinja, Čelinca, Šamca i Šipova, te po jedno iz Višegrada, Kozarske Dubice, Osmaka, Prnjavora, Rogatice, Srebrenice, Han Pijeska i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je osam smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima srednje i starije životne dobi iz Banja Luke (troje), Gradiške, Sokoca, Bratunca, Srpca i Pala.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 45338 slučajeva virusa korona, a preminulo je 2323 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 36742 lica, a testirano je 208573.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Sroskoj je 703, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 287, a u ostalim bolnicama 416. Na respiratoru je 62 lica (36 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 26 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4911 lica, a nadzor je završen kod 141665.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.