COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 19.2.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 672 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 109 lica, od kojih je 10 mlađe, 74 srednje i 25 starije životne dobi. Radi se o 59 lica muškog i 50 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, trideset četvoro lica je iz Banja Luke, jedanaestoro iz Gradiške, devetoro iz Trebinja, osmoro iz Pala, sedmoro iz Zvornika, šestoro iz Doboja, po petoro iz Bijeljine i Prijedora, po četvoro iz Laktaša i Sokoca, troje iz Bileće, po dvoje iz Gacka, Istočne Ilidže, Ljubinja i Teslića, te po jedno iz Kozarske Dubice, Kostajnice, Nevesinja, Novog Goražda i Foče.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je devet smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o licima starije životne dobi iz Šekovića, Broda, Nevesinja, Sokoca, Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Prnjavora, Banja Luke i Pala.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 42019 slučajeva virusa korona, a preminulo je 2197 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 33382 lica, a testirano je 194585.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 473, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 178, a u opštim bolnicama 295.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3080 lica, a nadzor je završen kod 137925.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •