COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 8.2.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 481 лабораторијског узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 75 лица, од којих је 11 млађе, 49 средње и 15 старије животне доби. Ради се о 41 лице мушког и 34 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двадесет двоје лица је из Бања Луке, седморо из Градишке, шесторо из Козарске Дубице, петоро из Требиња, четворо из Вишеграда, по троје из Гацка, Пала, Приједора и Прњавора, по двоје из Бијељине, Зворника, Лакташа, Мркоњић Града и Новог Горажда, те по једно из Братунца, Власенице, Кнежева, Котор Вароши, Невесиња, Новог Града, Сокоца, Челинца и Шековића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo jе седам смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о четири мушкарца и три жене, старије животне доби, из Требиња (троје лица), Невесиња, Градишке, Приједора и Добоја.

До сада је у Републици Српској потврђенo 40960 случајева вируса корона, а преминуло је 2113 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 28005 лица, а тестирано је 188036.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 556, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 196, а у oпштим болницама 360  .

 У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4095 лица, а надзор је завршен код 131362.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.