COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 5.2.2021. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 514 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 89 lica, od kojih je 9 mlađe, 49 srednje i 31 starije životne dobi. Radi se o 44 lica muškog i 45 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, devetnaestoro lica je iz Banja Luke, devetoro iz Bijeljine, osmoro iz Sokoca, sedmoro iz Gradiške, po šestoro iz Doboja i Pala, po četvoro iz Prijedora i Čelinca, troje iz Istočne Ilidže, po dvoje iz Istočnog Novog Sarajeva, Laktaša, Mrkonjić Grada i Teslića, te po jedno iz Dervente, Donjeg Žabara, Kneževa, Kozarske Dubice, Kostajnice, Kotor Varoši, Modriče, Nevesinja, Novog Grada, Prnjavora, Stanara, Trebinja, Han Pijeska, Šamca i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o tri muškarca i tri žene, starije životne dobi, iz Prijedora (dvoje), Banja Luke, Kozarske Dubice, Bratunca i Rogatice. 

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 40713 slučajeva virusa korona, a preminulo je 2096 * lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 27774 lica, a testirano je 186450.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 556, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 200, a u opštim bolnicama 356.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4106 lica, a nadzor je završen kod 131025.

*Napomena: Dana 4. 2.2021. godine, naknadno je prijavljen jedan smrtni slučaj, koji se desio u prethodnih nekoliko dana (lice iz Bileće).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.