COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 16.1.2021. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 976 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 115 лица, од којих је 15 млађе, 70 средње и 30 старије животне доби. Ради се о 54 лица мушког и 61 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, тридесет четворо лица је из Бања Луке, шеснаесторо из Бијељине, петнаесторо из Требиња, осморо из Приједора, седморо из Зворника, шесторо из Добоја, петоро из Градишке, четворо из Теслића, по двоје из Билеће, Дервенте, Котор Вароши, Лопара и Петрова, те по једно из Братунца, Власенице, Гацка, Лакташа, Мркоњић Града, Прњавора, Српца, Угљевика, Фоче и Челинца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo jе 14 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се шест мушкараца и осам жена, средње и старије животне доби, од којих је троје из Бања Луке, двоје из Градишке, те по једно из Фоче, Калиновика, Новог Града, Бијељине, Српца, Прњавора, Кнежева, Дервенте и Добоја.

До сада је у Републици Српској потврђенo 38767 случајева вируса корона, а преминуло је 1945 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 25012 лица, а тестирано је 174224.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 581, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 214, а у oпштим болницама 367.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 5830 лица, а надзор је завршен код 124441.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.