COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 31.12.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници Фоча и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 886 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 196 лица, од којих је 19 млађе, 120 средње и 57 старије животне доби. Ради се о 101 лицу мушког и 95 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шездесет шесторо лица је из Бања Луке, двадесет шесторо из Бијељине, дванаесторо из Лакташа, седморо из Теслића, по шесторо из Дервенте и Источног Новог Сарајева, по петоро из Градишке, Добоја, Пала и Прњавора, по четворо из Козарске Дубице, Котор Вароши, Српца и Фоче, по троје из Вишеграда, Зворника, Кнежева Мркоњић Града, Шамца и Шипова, по двоје из Братунца, Источне Илиџе, Новог Града, Угљевика и Челинца, те по једно из Билеће, Власенице, Лопара, Милића, Петрова, Приједора, Рибника, Сокоца и Сребренице.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 11 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о девет мушкараца и двије жене, средње и старије животне доби, од којих је по троје из Бањa Луке, по двоје из Приједора, те по једно из Фоче, Брода, Добоја, Требиња, Гацка и Челинца.

До сада су у Републици Српској потврђена 37032 случаја вируса корона, а преминуло је 1774 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 23293 лица, а тестирано је 161833.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 765, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 285, а у oпштим болницама  480.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7920 лица, а надзор је завршен код 118790.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.