Министарка Јујић у Костајници

Министарка управе и локалне самоуправе Републике Српске, Сенка Јујић, данас је у Костајници, заједно са вршиоцем дужности директора РУЦЗ, Миланом Новитовићем и начелником општине Костајница, господином Јањетовићем, посјетила тим Републичке управе цивилне заштите Републике Српске за спасавање из рушевина и том приликом изјавила да је најважније да у овој општини није било људских жртава, те да се може надокнадити сва материјална штета настала након земљотреса који се догодио у Хрватској, а осјетио у региону.

Јујић је изјавила да је материјална штета велика, те да је Влада Републике Српске обезбиједила 300.000 КМ за ову општину као и 100.000 КМ за Козарску Дубицу за санирање штете.

Апеловала је на све суграђане који су у могућности да помогну грађанима Костајнице који немају услове да се врате у своје стамбене објекте (око 30 породица) и свака помоћ је добродошла као и да у наредном периоду наставе са поштивањем епидемиолошких мјера и предстојеће празнике прославе у кругу својих породица.

Вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске је изјавио да су временски услови лоши, али да је приоритет пружање помоћи грађанима.

“Данас радимо на висинским зонама, а оно што је специфично за Костајницу је велики број оштећења, те се процјењује да је материјална штета више од три милиона КМ” – изјавио је Новитовић. Новитовић је рекао да у Костајници данас ради 30 припадника Управе подијељених у два тима, те да се сутра очекује појачање из Бијељине.

Начелник општине Костајница, господин Јањетовић је позвао и локалне заједнице у окружењу да слањем припадника својих јединица цивилне заштите помогну овој општини у санирању штете, како би се овај процес окончао што прије без обзира на неповољне временске услове.