COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 21.11.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 1115 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 416 лица, од којих је 64 млађе, 261 средње и 91 старије животне доби. Ради се о 221 лицу мушког и 195 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, шездесет осморо лица је из Бања Луке, педесет двоје из Требиња, четрдесет седморо из Бијељине, по двадесеторо из Вишеграда и Зворника, деветнаесторо из Добоја, осамнаесторо из Прњавора, шеснаесторо из Сокоца, четрнаесторо из Лакташа, тринаесторо из Невесиња, десеторо из Шамца, деветоро из Новог Горажда, осморо из Гацка, по седморо из Братунца и Пала, по шесторо из Билеће, Мркоњић Града, Теслића и Хан Пијеска, по петоро из Котор Вароши и Модриче, по четворо из Дервенте, Лопара, Приједора, Фоче и Челинца, по троје из Брода и Источне Илиџе, по двоје из Берковића, Градишке, Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице, Милића, Рибника, Рудог и Угљевика, те по једно из Вукосавља, Власенице, Доњег Жабара, Кнежева, Новог Града, Петрова, Рогатице, Српца, Сребренице, Трнова, Шековића и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 20 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о седморо лица женског и тринаесторо мушког пола, средње и старије животне доби, од којих је троје из Бања Луке, двоје из Лопара, Зворника и Лакташа, те по једно из Прњавора, Петрова, Добоја, Сребренице, Рудог, Пала, Источног Новог Сарајева, Сокоца, Требиња, Угљевика и Бијељине.

До сада је у Републици Српској потврђено 27357 случајева вируса корона, а преминуло је 847 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 12762 лицa, а тестиранo je 126009.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1129, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 425, а у oпштим болницама 704.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 12772 лица, а надзор је завршен код 88617.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.