COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 22.11.2020. године у 9.00 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Болници “Св. Врачеви” у Бијељини извршено је тестирање 555 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 188 лица, од којих је 28 млађе, 105 средње и 55 старије животне доби. Ради се о 98 лица мушког и 90 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, деведесеторо лица је из Бања Луке, седамнаесторо из Лакташа, шеснаесторо из Бијељине, једанаесторо из Приједора, десеторо из Градишке, по седморо из Кнежева и Прњавора, по петоро из Рибника и Челинца, четворо из Котор Вароши, троје из Мркоњић Града, по двоје из Козарске Дубице и Милића, те по једно из Билеће, Братунца, Дервенте, Зворника, Крупе на Уни, Новог Града, Петровца, Српца и Сребренице.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 13 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о троје лица женског и десеторо мушког пола, средње и старије животне доби, од којих је по двоје из Бања Луке, Градишке, Модриче, Челинца и Добоја, те по једно из Шипова, Теслића и Приједора.

До сада је у Републици Српској потврђено 27545 случајева вируса корона, а преминулo je 860 лицa, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 13018 лицa, а тестиранo je 126552.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1179, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 438, а у oпштим болницама 741.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 12977 лица, а надзор је завршен код 88654.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.