COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 20.11.2020. године у 9.00 часова


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју извршено је тестирање 984 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 374 лица, од којих је 40 млађе, 235 средње и 99 старије животне доби.
Ради се о 192 лица мушког и 182 женског пола.


Према мјесту пребивалишта седамдесет троје лица је из Бања Луке, четрдесет шесторо из Бијељине, тридесет двоје из Требиња, двадесет осморо из Зворника, осамнаесторо из Добоја, по тринаесторо из Вишеграда и Лопара, једанаесторо из Козарске Дубице, десеторо из Модриче, по деветоро из Билеће, Лакташа и Приједора, по осморо из Котор Вароши и Шековића, по седморо из Кнежева, Угљевика и Фоче, по шесторо из Градишке, Рогатице и Теслића, петоро из Шамца, по четворо из Дервенте и Прњавора, по троје из Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Милића, Пала и Српца, по двоје из Берковића, Власенице, Љубиња, Мркоњић Града, Новог Града и Сокоца, те по једно из Гацка, Калиновика, Новог Горажда, Рибника, Рудог, Сребренице, Челинца и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 25 смртних случајева, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о дванаесторо лица женског и тринаесторо мушког пола, средње и старије животне доби, од којих је шесторо из Бања Луке, по троје из Бијељине и Прњавора, по двоје из Градишке и Пала, те по једно из Власенице, Приједора, Милића, Добоја, Модриче, Гацка, Источне Илиџе, Невесиња и Источног Новог Сарајева.
До сада је у Републици Српској потврђен 26941 случај вируса корона, а преминуло је 827 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 12306 лица, а тестирано је 124909.
Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 1155, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 428, а у oпштим болницама 727.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 14269 лица, а надзор је завршен код 86303.

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/.