COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 20.11.2020. godine u 9.00 časova


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 984 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 374 lica, od kojih je 40 mlađe, 235 srednje i 99 starije životne dobi.
Radi se o 192 lica muškog i 182 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta sedamdeset troje lica je iz Banja Luke, četrdeset šestoro iz Bijeljine, trideset dvoje iz Trebinja, dvadeset osmoro iz Zvornika, osamnaestoro iz Doboja, po trinaestoro iz Višegrada i Lopara, jedanaestoro iz Kozarske Dubice, desetoro iz Modriče, po devetoro iz Bileće, Laktaša i Prijedora, po osmoro iz Kotor Varoši i Šekovića, po sedmoro iz Kneževa, Ugljevika i Foče, po šestoro iz Gradiške, Rogatice i Teslića, petoro iz Šamca, po četvoro iz Dervente i Prnjavora, po troje iz Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Milića, Pala i Srpca, po dvoje iz Berkovića, Vlasenice, Ljubinja, Mrkonjić Grada, Novog Grada i Sokoca, te po jedno iz Gacka, Kalinovika, Novog Goražda, Ribnika, Rudog, Srebrenice, Čelinca i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 25 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o dvanaestoro lica ženskog i trinaestoro muškog pola, srednje i starije životne dobi, od kojih je šestoro iz Banja Luke, po troje iz Bijeljine i Prnjavora, po dvoje iz Gradiške i Pala, te po jedno iz Vlasenice, Prijedora, Milića, Doboja, Modriče, Gacka, Istočne Ilidže, Nevesinja i Istočnog Novog Sarajeva.
Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 26941 slučaj virusa korona, a preminulo je 827 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 12306 lica, a testirano je 124909.
Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 1155, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 428, a u opštim bolnicama 727.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 14269 lica, a nadzor je završen kod 86303.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.