COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 3.11.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju izvršeno je testiranje 1254 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 646 lica, od kojih je 103 mlađe, 405 srednje i 138 starije životne dobi. Radi se o 327 lica muškog i 319 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, stotinu trideset četvoro lica je iz Bijeljine, osamdeset petoro iz Banja Luke, četrdeset osmoro iz Gradiške, trideset šestoro iz Prijedora, trideset petoro iz Doboja, trideset četvoro iz Laktaša, dvadeset devetoro iz Foče, dvadeset petoro iz Teslića, dvadeset troje iz Prnjavora, po dvadesetoro iz Dervente i Šamca, sedamnaestoro iz Modriče, četrnaestoro iz Kotor Varoši, trinaestoro iz Srpca, dvanaestoro iz Kozarske Dubice, po desetoro iz Vlasenice i Mrkonjić Grada, po osmoro iz Berkovića, Zvornika i Milića, sedmoro iz Šekovića, šestoro iz Šipova, petoro iz Nevesinja, po četvoro iz Istočnog Novog Sarajeva i Trebinja, po troje iz Novog Grada, Petrova, Han Pijeska i Čajniča, po dvoje iz Istočne Ilidže, Pala, Sokoca, Srebrenice, Stanara, Ugljevika i Čelinca, te po jedno iz Bratunca, Broda, Novog Goražda, Oštre Luke i Rogatice.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 16 smrtnih slučajeva, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o deset muškaraca i šest žena srednje i starije životne dobi iz Banja Luke (dvoje), Prijedora (četvoro), Gradiške, Stanara, Bijeljine, Novog Grada, Bileće, Srpca, Prnjavora, Istočnog Novog Sarajeva, Dervente i Šamca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 19397 slučajeva virusa korona, a preminulo je 446 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 8520 lica, a testirano je 106372.
Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 876, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 361, a u opštim bolnicama 482.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 12397 lica, a nadzor je završen kod 71110.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.