COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 28.9.2020. godine u 9.00 časova


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini izvršeno je testiranje 483 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 30 lica , od kojih je devetoro mlađe, petnaestoro srednje i šestoro starije životne dobi. Radi se o 14 lica muškog i 16 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, dvanaestoro lica je iz Banjaluke, po četvoro iz Zvornika i Pala, po dvoje iz Istočne Ilidže, Laktaša i Teslića, te po jedno iz Bijeljine, Kneževa, Kozarske Dubice i Modriče.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o tri muškarca i jednoj ženi srednje i starije životne dobi iz Gradiške, Foče i Doboja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 9197 slučajeva virusa korona, a preminulo je 302 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 6200 lica, a testirano je 78557.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 177, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 54, a u opštim bolnicama 123.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3692 lica, a nadzor je završen kod 59424.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/