COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 20.9.2020. godine u 9.00 časova


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske,  Univerzitetskoj bolnici u Foči i bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini izvršeno je testiranje 632 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 45 lica, od kojih je 18 mlađe, 20 srednje i 7 starije životne dobi. Radi se o 32 lica muškog i 13 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, dvadeset jedno lice je iz Banjaluke, četvoro iz Prnjavora, po troje iz Bijeljine, Prijedora, Trebinja i Foče, po dvoje iz Kozarske Dubice i Srpca, te po jedno iz Višegrada, Kneževa, Pala i Čajniča.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o muškarcu i ženi srednje i starije životne dobi iz Banjaluke i Gacka.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 8736 slučajeva virusa korona, a preminule je 292 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 5634 lica, a testirano je 74808.
Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 182, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 57, a u opštim bolnicama 125.
U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3405 lica, a nadzor je završen kod 55874.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/