COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 13.9.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 370 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 54 lica, od kojih je 6 mlađe, 35 srednje i 13 starije životne dobi. Radi se o 23 lica muškog i 31 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, dvadeset sedmoro lica je iz Banjaluke, po četvoro iz Kneževa i Lopara, po troje iz Prijedora i Čelnica, po dvoje iz Gacka i Laktaša, te po jedno iz Bileće, Gradiške, Mrkonjić Grada, Nevesinja, Novog Grada, Srpca, Trebinja, Foče i Bijeljine.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o tri žene, srednje i starije životne dobi iz Istočnog Novog Sarajeva, Foče i Laktaša.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 8244 slučaja virusa korona, a preminulo je 274 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.
U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 5242 lica, a testirano je 70816.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 189, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 55, a u opštim bolnicama 134.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3085 lica, a nadzor je završen kod 54473.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/