COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 12.9.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, болницама “Св. Врачеви” у Бијељини и “Св. апостол Лука” у Добоју и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 429 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 58 лица, од којих је 14 млађе, 38 средње и 6 старије животне доби. Ради се о 29 лица мушког и 29 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, двадесет четворо лица је из Бањалуке, шесторо из Фоче, петоро из Мркоњић Града, четворо из Градишке, по двоје из Котор Вароши, Челинца, Пала, Сокоца и Теслића, те по једно из Бијељине, Приједора,  Модриче, Језера, Милића, Шипова, Дервенте, Српца и Источног Новог Сарајева.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенa су три смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о два мушкарца и једној жени, старије животне доби из Козарске Дубице, Новог Града и Фоче.

До сада је у Републици Српској потврђено 8190 случајева вируса корона, а преминуло је 271 лице, код којих је потврђен тест на вирус корона.
У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 5184 лица, а тестирано је 70452.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 177, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 53, а у oпштим болницама 124.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3100 лицa, а надзор је завршен код 54375.

Детаљније погледајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/