Oprema za službe civilne zaštite Bileće i Nevesinja

Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, Milan Novitović, je danas u Sarajevu, u zgradi Ujedinjenih nacija, prisustvovao ceremoniji primopredaje  vatrogasne opreme u sklopu projekta “Upravljanje rizicima od požara” za dvije lokalne zajednice iz Republike Srpske (Nevesinje i Bileća) i dvije iz Federacije BiH (Konjic i Jablanica). Projekat implementira UNDP i Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske uz podršku Češke Republike.

Radi se o veoma vrijednoj i korisnoj ličnoj vatrogasnoj opremi i dronovima u vrijednosti od oko 30.000 konvertibilnih maraka po lokalnoj zajednici. Oprema je namijenjena službama civilne zaštite ovih jedinica lokalne samouprave a cilj je njihovo opremanje kako bi, nakon završene obuke u sklopu projekta, bile u mogućnosti pružiti adekvatnu pomoć vatrogasnim jedinicama u akcijama gašenja požara.

Prisutne je pozdravila Njena ekselencija, ambasadorica Češke Republike u BiH, gospođa Ivana Hlavsova, rezidentna predstavnica Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u BiH, gospođa Sezin Sinanoglu i načelnici lokalnih zajednica korisnica projekta.