COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 19.8.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 471 laboratorijskog uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 106 lica, od kojih je 14 mlađe, 77 srednje i 15 starije životne dobi. Radi se o 54 lica muškog i 52 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, trideset petoro lica je iz Banjaluke, dvanaestoro iz Gacka, po osmoro iz Doboja i Teslića, po šestoro iz Bijeljine i Foče, petoro iz Šamca, četvoro iz Višegrada, po troje iz Gradiške i Mrkonjić Grada, po dvoje iz Kneževa, Kozarske Dubice, Kotor Varoši i Laktaša, te po jedno iz Trebinja, Dervente, Modriče, Nevesinja, Prijedora, Srpca, Šipova i Kalinovika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o šest muškaraca i jednoj ženi starije životne dobi iz Prijedora, Teslića, Dervente, Bijeljine, Zvornika, Modriče i Petrova.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 6363 slučaja virusa korona, a preminulo je 220 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 3867 lica, a testirano je 58673.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 255, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 61, a u opštim bolnicama 194.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3541 lice, a nadzor je završen kod 50367.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/