COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 7.8.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 292 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 84 lica.

Prema mjestu prebivališta, šesnaestoro lica je iz Pala, petnaestoro iz Banja Luke, osmoro iz Bijeljine, devetoro iz Trebinja, šestoro iz Ribnika, četvoro iz Kozarske Dubice, po troje iz Bratunca, Gradiške, Prijedora i Sokoca, po dvoje iz Ljubinja, Foče i Srebrenice, te po jedno iz Zvornika, Istočnog Novog Sarajeva, Laktaša, Mrkonjić Grada, Ugljevika, Čelinca, Šekovića i Šipova.


U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o dvije žene starije životne dobi iz Sokoca i Modriče i dva muškarca srednje životne dobi iz Broda i Zvornika.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 5429 slučajeva virusa korona, a preminulo je 191 lice, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 3009 lica, a testirano je 53526.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 257, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 69, a u opštim bolnicama  188.  

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3755 lica, a nadzor je završen kod 45771.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/