COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i svijetu 17.7.2020. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Univerzitetskoj bolnici Foča, izvršeno je testiranje 528 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 96 lica, od kojih je 23 mlađe, 55 srednje i 18 starije životne dobi. Radi se o 47 lica muškog i 49 ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, četrnaestoro lica je iz Banjaluke, jedanaestoro iz Bijeljine, po osmoro iz Pala i Trebinja, po sedmoro iz Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva, po četvoro iz Višegrada i Sokoca, po troje iz Vlasenice, Han Pijeska, Kneževa i Modriče, po dvoje iz Doboja, Kozarske Dubice, Prijedora, Srpca i Ugljevika, te po jedno iz Bratunca, Dervente, Zvornika, Kotor Varoši, Laktaša, Ljubinja, Prnjavora, Rudog, Srebrenice, Teslića i Foče.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj, kod kojeg je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o ženi starije životne dobi iz Bijeljine.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 3521 slučaj virusa korona, a preminulo je 144 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavilo 1778  lica, a na “SARS-CoV-2” testirano je 43040.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 247, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 55, a u opštim bolnicama 192.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3763 lica, a nadzor je završen kod 40405.

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/