COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 16.7.2020. године у 9.00 часова, КОРИГОВАН ИЗВЈЕШТАЈ

Oд посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Универзитетској болници Фоча, извршено је тестирање 472 лабораторијскa узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 85 лицa у Републици Српској, од којих је 22 млађе, 52 средње и 11 старије животне доби. Ради се о 51 лицу мушкoг и 34 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, седамнаесторо лица је из Бањалуке, дванаесторо из Зворника, деветоро из Фоче, шесторо из Вишеграда, по четворо из Бијељине, Добоја, Костајнице, Невесиња и Сокоца, по троје из Требиња и Шамца, по двоје из Котор Вароши и Прњавора, те по једно из Билеће, Власенице, Лакташа, Модриче, Мркоњић Града, Оштре Луке, Рудог, Угљевика, Шековића, Шипова и Милића.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај, код којег је потврђено присуство вируса корона. Ради се о жени средње животне доби из Сокоца.

До сада је у Републици Српској потврђено 3425 случајева вируса корона, а преминуло је 143 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 1758 лица, а на “SARS-CoV-2” тестирано је 43040.

Укупан број хоспитализованих лица је 265, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 53, а у oпштим болницама 186.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3690 лицa, а надзор је завршен код 40214.

Опширније погледајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/