COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 15.7.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Универзитетској болници Фоча, извршено је тестирање 464 лабораторијска узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 86 лицa, од којих је осамнаесторо млађе, шездесет двоје средње и шесторо старије животне доби. Ради се о 46 лица мушког и 40 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, тридесеторо лица је из Бањалуке, осморо из Вишеграда, седморо из Источног Новог Сарајева, шесторо из Источне Илиџе, петоро из Фоче, четворо из Рогатице, по троје из Котор Вароши и Лакташа, по двоје из Добоја, Дервенте, Модриче, Мркоњић Града, Пала, Српца и Теслића, те по једно из Берковића, Гацка, Кнежева, Приједора, Петрова и Прњавора.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај, код којег је потврђено присуство вируса корона. Ради се о мушкарцу средње животне доби из Источног Сарајева.

До сада је у Републици Српској потврђено 3340 случајева вируса корона, а преминуло је 142 лица, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 1710 лица, а на “SARS-CoV-2” тестирано је 42581.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 249, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 71, а у oпштим болницама 178.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3724 лицa, а надзор је завршен код 39374.

Детаљније погледајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/