COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 14.7.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске и Универзитетској болници Фоча, извршено је тестирање 237 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 50 лицa, од којих је једанаесторо млађе, тридесет четворо средње и петоро старије животне доби. Ради се о 30 лица мушког и 20 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, деветоро лица је из Зворника, шесторо из Прњавора, четворо из Фоче, по троје из Требиња, Лакташа, Приједора и Рудог, по двоје из Котор Вароши, Сокоца, Вишеграда, Љубиња, Власенице, Бањалуке и Братунца, те по једно из Источног Новог Сарајева, Гацка, Рогатице, Новог Горажда и Шековића.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о двије жене старије животне доби из Љубиња и Сокоца.

До сада су у Републици Српској потврђена 3254 случаја вируса корона, а преминуло је 141 лице, код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 1693 лица, а на “SARS-CoV-2” тестирано је 42126.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 234, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 58, а у oпштим болницама 176.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3648 лицa, а надзор је завршен код 39672.

Детаљније погледајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/