Sastanak u Beogradu

Dana 26. 11. 2019. godine u  Beogradu je, u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije – Sektoru za vanredne situacije, održan bilateralni sastanak visokih predstavnika Sektora za vanredne situacije i Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske .

Na sastanku je je razgovarano o paralelnim vezama između  Sektora za vanredne situacije Republike Srbije i Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, projektima koji su od regionalnog značaja, ažuriranju Memoranduma o saradnji u oblasti civilne zaštite, kao i o specijalističkim obukama predstavnika nadležnih subjekata.

Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, gospodin Milan Novitović izjavio je da je međusobna saradnja od izuzetnog značaja za razvoj sistema zaštite i spasavanja od elementarnih nepogoda i drugih nesreća, kao i izradu standardnih i operativnih procedura kojima će se omogućiti brzo i efikasno reagovanje u slučaju većih katastrofa.

Zajednički stav direktora Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske Milana Novitovića i direktora sektora za vanredne situacije Predraga Marića je da se saradnja u gore navedenim zadacima u narednom periodu treba intenzivirati.

Nakon sastanka direktor Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske je krenuo za Nevesinje koje je pogodio zemljotres i prouzrokovao manju materijalnu štetu na objektima.