UPOZORENJE NA LOKALNE NEPOGODE

Republički hidrometeorološki zavod Republike Srpske (RHMZ RS) upozorava da nas sutra (3. 6.2024. godine) očekuju meteorološki uslovi koji mogu uzrokovati lokalne nepogode sa obilnom kišom. Tokom sutrašnjeg dana meteorolozi predviđaju nestabilno vrijeme uz čestu pljuskovitu kišu sa grmljavinom koja će se tokom dana premještati od jugozapada ka sjeveru i sjeveroistoku Srpske.

Očekuju se jače nepogode lokalnog tipa posebno na zapadu i sjeveru Republike Srpske (RS) uz izraženije padavine u kratkom roku. Moguć je grad i pojačan vjetar ponegdje. Količina kiše biće neujednačena. Najveća na zapadu Srpske. Jaki pljuskovi u kratkom periodu mogu izazvati probleme sa oborinskom vodom i njenim oticanjem u urbanim zonama. Pažnju je potrebno obratiti i na manje vodotoke zbog eventualne pojave bujične poplave posebno, kako smo već naveli, na zapadu Srpske.

Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske (RUCZ RS), sa kolegama na lokalnom nivou, u okviru naših nadležnosti, ispratiće najavljene meteorološke uslove u Republici Srpskoj. Nadležnim službama i građanima upućujemo apel da, shodno prognoziranom vremenu, obrate pažnju na zaštitu ljudi i imovine.