ДЕЛЕГАЦИЈА РУЦЗ РС У ПОСЈЕТИ МУП – у РЕПУБЛИКЕ ЧЕШКЕ

На позив Одјељења за специјалне ронилачке задатке и обуку Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Чешке, у узвратној посјети, у овој земљи боравила је делегација Републичке управе цивилне заштите Републике Српске (РУЦЗ РС) на челу са вршиоцем дужности (в. д) директора Борисом Трнинићем.

Сарадња са чешким колегама из области специјализованих једниница за заштиту и спасавање на води и под водом као и у области подводног деминирања већ дуже траје. Ова посјета имала је задатак да учврсти досадашње односе и да дефинише даље смјернице за њихов наставак.

Током посјете Републици Чешкој, наша делегација је обишла новоизграђени објекат Одјељења за специјалне ронилачке задатке и обуку МУП – а Републике Чешке у граду Брно. То је била прилика да се представници РУЦЗ РС упознају са техничким и људским капацитетима којима располаже чешка полиција у овом сегменту.

Директор Трнинић обавио је радни састанак са замјеником директора чешке полиције као и са руководиоцем Одјељења за специјалне ронилачке задатке и обуку чешког МУП – а и том приликом се захвалио на досадашњој подршци и сарадњи коју смо имали са овим институцијама изразивши увјерење да ће даљи наши однос и сарадња досегнути већи ниво. У Републици Чешкој, заједно са нашом, боравиле су и делегације Федералне управе цивилне заштите (ФУЦЗ) и Министарства безбједности Савјета министара БиХ (МБ СМ БиХ).