SPECIJALIZOVANA JEDINICA ZA DEZINFEKCIJU REPUBLIČKE UPRAVE CIVILNE ZAŠTITE PROVODI PREVENTIVNU DEZINFEKCIJU NA PODRUČJU OPŠTINE UGLJEVIK

Pripadnici Specijalizovane jedinice za dezinfekciju Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske u saradnji sa opštinom Ugljevik, Policijskom upravom Bijeljina-Policijskom stanicom Ugljevik, Civilnom zaštitom Ugljevik i Vatrogasno-spasilačkom jedinicom Ugljevik, uspostavili su tri punkta za dezinfekciju vozila i vrše preventivnu dezinfekciju svih parkinga i vozila na području opštine Ugljevik. Opština Ugljevik je granična opština sa zaraženim područjem koje se nalazi na teritoriji Grada Bijeljina. U opštini Ugljevik do sada nije utvrđen nijedan pozitivan slučaj prisustva virusa afričke kuge svinja.

Sve aktivnosti se provode u saradnji sa Veterinarskim institutom Republike Srpske “Dr Vaso Butozan” i Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske apeluje na svjesno i odgovorno ponašanje građana kao i nosilaca izvršne vlasti u gradovima i opštinama u kojima je potvrđeno prisustvo virusa afričke kuge svinja.