САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ВАТРОГАСНОГ САВЕЗА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И ПРЕДСТАВНИЦИМА ТЕРИТОРИЈАЛНИХ ВАТРОГАСНО-СПАСИЛАЧКИХ ЈЕДИНИЦА

Дана 16.12.2022. године, у просторијама Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, одржан је радни састанак између представника Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, представника Ватрогасног савеза Републике Српске и старјешина територијалних ватрогасно-спасилачких јединица.

Републичка управа цивилне заштите Републике Српске упутила је Ватрогасном савезу Републике Српске и старјешинама територијалних ватрогасно-спасилачких јединица позив за заједнички састанак у циљу побољшања сарадње и наставка заједничких активности. У току састанка разговарано је о активностима заштите од пожара, опремљености и обучености ватрогасаца-спасилаца у Републици Српској, као и потребним материјално-техничким средствима за ватрогасце-спасиоце у Републици Српској.

У оквиру закључака са састанка договорено је да ће Републичка управа цивилне заштите Републике Српске заједно са Ватрогасним савезом Републике Српске и старјешинама територијалних ватрогасно-спасилачких јединица радити на заједничким активностима које доприносе обучености и опремљености ватрогасаца-спасилаца у Републици Српској.