ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О МЕЂУСОБНОЈ САРАДЊИ У ОСТВАРИВАЊУ ЗАДАТАКА ЗАШТИТЕ И СПАСАВАЊА ИЗМЕЂУ РЕПУБЛИЧКЕ УПРАВЕ ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И ОПШТИНЕ ПАЛЕ

Дана 13.12.2022. године, у просторијама Републичке управе цивилне заштите Републике Српске потписан је споразум између Републичке управе цивилне заштите Републике Српске и Општине Пале.

На основу Споразума о међусобној сарадњи у остваривању задатака заштите и спасавања, Републичка управа цивилне заштите Републике Српске уступа Општини Пале материјално-техничка средства и медицинску подршку. Сарадња из Споразума ће бити реализована на начин да ће Републичка управа цивилне заштите Републике Српске за вријеме трајања скијашке сезоне Олимпијском центру Јахорина, обезбједити санитетско возило и медицинско особље.

Такође, Републичка управа цивилне заштите Републике Српске Општини Пале уступа на трајно коришћење два контејнера која ће бити кориштена за вријеме трајања скијашке сезоне у Олимпијском центру Јахорина.

Потписивању споразума присуствовао је в.д. директора Републичке управе цивилне заштитите Републике Српске господин Милан Новитовић и начелник Општине Пале господин Бошко Југовић.