COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 29. 8.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja tri dana, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnici “Sv. Vračevi” u Bijeljini, izvršeno je testiranje 308 laboratorijskih uzoraka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 120 lica, od kojih je 19 mlađe, 55 srednje i 46 starije životne dobi. Radi se o četrdeset devetoro lica muškog i sedamdeset jednom ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta, 26. 8.2022. godine, prijavljeno je petnaestoro lica iz Banja Luke, šesnaestoro iz Bijeljine, devetoro iz Doboja, četvoro iz Teslića, po troje iz Zvornika, Rudog i Foče, po dvoje iz Istočnog Novog Sarajeva, Laktaša, Lopara, Prijedora, Prnjavora, Trebinja, Čajniča, Čelinca, Šamca i Šipova, te po jedno iz Istočne Ilidže, Modriče, Petrova i Stanara.

27. i  28. 8.2022. godine prijavljeno je osamnaestoro lica iz Banja Luke, po troje iz Laktaša, Prijedora i Prnjavora, po jedno iz Gradiške, Zvornika, Kotor Varoši, Novog Grada, Stanara, Teslića, Ugljevika, Čelinca i Šipova.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je jedanaest smrtnih slučajeva. Radi se o osam muškaraca i tri žene, srednje i starije životne dobi, iz Doboja (dvoje lica), Modriče, Sokoca (dvoje lica), Prnjavora, Laktaša (dvoje lica), Dervente, Prijedora (dvoje lica).

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 117917 slučajeva virusa korona, a preminulo je 6497 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 438136 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 130, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 46, a u ostalim bolnicama 84. Na respiratoru je jedno lice u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Detaljnije za 26. 8.2022. pročitajte ovdje.

Detaljnije za 27. i 28. 8.2022. pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.