COVID-19: Epidemiološka situacija u Republici Srpskoj 27. 7.2022. godine u 9.00 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sv. Vračevi” u Bijeljini i “Sv. apostol Luka” u Doboju, izvršeno je testiranje 423 laboratorijska uzorka, a virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 247 lica, od kojih je 29 mlađe, 159 srednje i 59 starije životne dobi. Radi se o stotinu lica muškog i stotinu četrdeset sedmoro ženskog pola.


Prema mjestu prebivališta osamdeset sedmoro lica je iz Banja Luke, četrdeset dvoje iz Trebinja, dvadeset sedmoro iz Bijeljine, osamnaestoro iz Doboja, desetoro iz Srpca, osmoro iz Foče, po šestoro iz Gradiške i Mrkonjić Grada, po petoro iz Zvornika i Novog Goražda, po četvoro iz Kneževa, Laktaša, Ugljevika i Šekovića, po troje iz Modriče i Šipova, po dvoje iz Dervente, Ljubinja i Prnjavora, te po jedno iz Bileće, Kozarske Dubice, Lopara, Pala i Teslića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja. Radi se o ženama, starije životne dobi, iz Banja Luke, Mrkonjić Grada i Istočnog Novog Sarajeva.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 114487 slučajeva virusa korona, a preminulo je 6405 lica, kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je 431146 lica.

Ukupan broj hospitalizovanih lica u Republici Srpskoj je 103, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 49, a u ostalim bolnicama 54. Na respiratoru je petoro lica (UKC Republike Srpske 4, a u ostalim bolnicama 1).

Detaljnije pročitajte ovdje.

Više informacija o korona virusu i preporukama možete da pronađete na sajtu JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske https://www.phi.rs.ba/.