ЈАЧАЊЕ ОТПОРНОСТИ И СПРЕМНОСТИ НА ПРИРОДНЕ И ДРУГЕ НЕСРЕЋЕ

Данас је у сједишту ЦКРС одржан састанак представника ИОМ-а, Републичке управе цивилне заштите РС и Црвеног крста Републике Српске а тиче се учешћа у заједничком пројекту „Смањење ризика од катастрофа/природних и других несрећа“ који би посредством IOM-a био подржан од потенцијалних донатора.

Циљ пројекта је јачање отпорности и спремности локалних заједница у БиХ на природне и друге несреће како би пружиле бољи одговор при збрињавању расељених лица у складу са међународним стандардима и добром праксом, затим организовање обуке за припаднике служби односно особља које пружа први одговор у 30 локалних заједница у БиХ у складу са постојећом методологијом CCCM-a за теренске обуке, одржавање симулацијске вјежбе, те обезбјеђење опреме за потребе збрињавања у кризним ситуацијама.

Још једном је потврђена добра сарадња партнерских организација која ће кроз заједничке пројекте бити додатно ојачана и унапријеђена.

Састанку су, испред ИОМ-а присуствовали Margherita Vismara и Александар Анђушић, испред Републичке управе цивилне заштите Републике Српске Милан Новитовић в.д. директора, Ненад Ћук, замјеник директора и  Александра Малиновић, савјетник, док су испред ЦКРС састанку присуствовале Сњежана Ковач, генерални секретар и Гордана Остојић, координатор Програма припрема и одговор на катастрофе.