Trilateralni sastanak i posjeta predsjedniku Vlade delegacija Republike Srbije, Crne Gore i Republike Srpske

Dana 07.04.2022. godine delegacija Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske zajedno sa delegacijom Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Direktoratom za zaštitu i spasavanje Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore u periodu od 06.04.2022. godine do 08.04.2022. godine, organizovala je u Banja Luci trilateralni sastanak. 

Cilj sastanka je razvijanje zajedničke saradnje između ovih institucija u kontekstu zajedničkih obuka, projekata i zajedničkih budućih vježbi.

Delegacije su se nakon trilateralnog sastanka sastale i sa predsjednikom Vlade Republike Srpske.

Tokom sastanka, predsjednik Vlade Radovan Višković naglasio je da je Republika Srpska otvorena za dalje unapređenje saradnje između službi za vanredna djelovanja sa zemljama u regionu, a pogotovo kad je riječ o jačanju međusuobne koordinacije i saradnje u vanrednim situacijama.

Predsjednik Vlade istakao je da će Vlada Republike Srpske i u narednom periodu snažno podržavati saradnju Republičke uprave za civilnu zaštitu sa službama za zaštitu i spasavanje u zemljama regiona, svjesna da intenzivne veze između nadležnih službi mogu biti od ključne važnosti u slučaju elementarnih nepogoda i drugih oblika djelovanja u vanrednim situacijama.