Pripremne aktivnosti za terensku vježbu “ResponSEE”

U periodu od 10. – 11.03.2022. godine predstavnici konzorcijuma projekta “ResponSEE” u radnoj su posjeti u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.


Dana 10.03.2022. godine održan je radni sastanak u prostorijama Operativno komunikacijskog centra BiH – 112. Sastanku su prisustvovali predstavnici Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, Federalne uprave civilne zaštite, Ministarstva bezbjednosti BiH i konzorcijuma projekta “ResponSEE”.

Na sastanku se razgovaralo o formatu timova koji učestvuju u terenskoj vježbi u aprilu 2022. godine.


Istog dana organizovan je obilazak sportskog terena “Oaza”, Ilidža, na kome će biti uspostavljena baza operacija. Radni sastanak je nastavljen u restoranu “Oaza”.


Dana 11.03.2022. godine izvršen je obilazak lokacije “FAMOS”, Koran, Pale. Prilikom obilaska lokacije gore navedenim učesnicima su se pridružili i predstavnici opštine Pale. Tim za operacije je izvršio pregled objekata i isplanirane su aktivnosti za naredni period u vezi sa pripremom lokacije na kojoj će biti održana terenska vježba.

Naši predstavnici su obišli i stadion Nedžarići kao i hotel na Igmanu gdje je planiran završetak terenske vježbe “ResponSEE” sa učešćem svih domaćih i međunarodnih timova.

Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske u navedenoj vježbi učestvuje sa dva tima, Specijalizovana jedinica Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske za radiološko-hemijsko-biološku zaštitu (RHB) i Timom za traganje i spasavanje u ruševinama (USAR).