Припремне активности за теренску вјежбу “ResponSEE”

У периоду од 10. – 11.03.2022. године представници конзорцијума пројекта “ResponSEE” у радној су посјети у Републици Српској и Федерацији БиХ.


Дана 10.03.2022. године одржан је радни састанак у просторијама Оперативно комуникацијског центра БиХ – 112. Састанку су присуствовали представници Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, Федералне управе цивилне заштите, Министарства безбједности БиХ и конзорцијума пројекта “ResponSEE”.

На састанку се разговарало о формату тимова који учествују у теренској вјежби у априлу 2022. године.


Истог дана организован је обилазак спортског терена “Оаза”, Илиџа, на коме ће бити успостављена база операција. Радни састанак је настављен у ресторану “Оаза”.


Дана 11.03.2022. године извршен је обилазак локације “ФАМОС”, Kоран, Пале. Приликом обиласка локације горе наведеним учесницима су се придружили и представници општине Пале. Тим за операције је извршио преглед објеката и испланиране су активности за наредни период у вези са припремом локације на којој ће бити одржана теренска вјежба.

Наши представници су обишли и стадион Неџарићи као и хотел на Игману гдје је планиран завршетак теренске вјежбе “ResponSEE” са учешћем свих домаћих и међународних тимова.

Републичка управа цивилне заштите Републике Српске у наведеној вјежби учествује са два тима, Специјализована јединица Републичке управе цивилне заштите Републике Српске за радиолошко-хемијско-биолошку заштиту (RHB) и Тимом за трагање и спасавање у рушевинама (USAR).