У СКЛОПУ IPA FF ПРОЈЕКТА ОДРЖАВА СЕ РЕГИОНАЛНА РАДИОНИЦА У ТИРАНИ

У периоду од 8 до 10 марта у Тирани у склопу пројекта IPA FF одржава се регионална радионица под називом „Идентификација најбољих пракси у ЕУ и региону при изради планова управљања ризиком од поплава и размјене мишљења експерата при интеграцији раног упозоравања у реаговању при ванредним ситуацијама”.

Радионици присуствује в.д. директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске господин Милан Новитовић са сарадницима. Пројекат се састоји из двије компоненте, с тим да се прва компонента односи на заштиту од поплава, а друга компонента на заштиту од пожара на отвореном простору.


Током радионице разматрана је Kомпонента 1, те у склопу ње радне тачке 1.1 ( која се односи на изградњу капацитета за израду планова за управљање ризиком од поплава) и радна тачка 1.3 ( која се односи на развој процедура за интеграцију раног упозорења у локалне планове ризика у ванредним ситуацијама).

У пројекту учествују сљедећи партнери: Албанија, БиХ, Србија, Kосово*, Сјеверна Македонија, Црна Гора и Турска.


Регионалну радионицу је отворио Agostiono Goretti, директор пројекта IPA FF. Након тога се обратио цијелокупан менаџмент пројекта, укључјући националног координатора пројекта, те координатори за наведене радне тачке појединачно.